Львівський «Рух» у центральному матчі 13-го туру Першої ліги зіграв унічию із ФК «Минай».

Матч, який відбувся на полі закарпатської команди, завершився із рахунком 1:1.

«Рухівці» на 88-й хвилині відкрили рахунок у зустрічі. Однак закарпатці зуміли вирвати нічию у поєдинку, забивши у доданий час.

Після мінімальної перемоги над «Кременем» у попередньому турі «жовто-чорні» вступили у цикл надскладних матчів із принциповими суперниками, які боротимуться за прописку в елітному дивізіоні. Першим випробуванням для «рухівців» став амбітний «Минай» Василя Кобіна.

Команди розпочали поєдинок без розвідки, гра на зустрічних курсах приємно тішила вболівальників. Перший по-справжньому небезпечний момент був за «рухівцями». Іван Калюжний точно подав у карний майданчик господарів, а Ігор Дуць в один дотик пробив по воротах суперника. М’яч пролетів в лічених сантиметрах від стійки. Згодом на дальній удар наважився бразилець Леандро, але безрезультатно.

«Минайці» активізувалися на екваторі першого тайму. Оборонець Максим Жичиков метрів з 25-ти запалив свічку над воротами Романа Мисака. Голкіпер львів’ян м’яч перевів на кутовий. А ще за кілька хвилин Владислав Микуляк пробивав з небезпечної позиції, але неточно.

До завершення першого тайму «жовто-чорні» заволоділи ініціативою.  Хороший шанс вивести свою команду вперед мав оборонець Нємчанінов. Втім, Дмитро не зумів замкнути подачу Ярослава Мартинюка після стандарту.

За нічийного рахунку команди пішли відпочивати.

Підопічні Леоніда Кучука активніше розпочали другий тайм. Іван Калюжний пробивав з лінії карного майданчика, але удар виявився несильним й голкіпер господарів без проблем забрав м’яч до рук.

На 56-ій хвилині Богдан Бойчук вривався в штрафну площу суперника й після зіткнення із захисником впав у карному майданчику «Минаю». Головний арбітр матчу харків’янин Анатолій Абдула виписав гірчичник Бойчуку за симуляцію. Хоча момент доволі неоднозначний.

За мить відповіли і господарі поля. Це вихованець львівського футболу Олег Маїк відгукнувся на передачу партнера по команді з глибини й пробив по воротах Романа Мисака, але удар виявився неточним.

Через кілька хвилин Роберт Гегедош, який вийшов на заміну, дуже небезпечно зіграв проти нашого голкіпера. Арбітр показав лише жовту картку нападнику «Минаю».

Далі господарі створили два супермоменти. Спершу м'яч після удару Нурієва з порожніх воріт вибив Нємчанінов, а ще за мить Олексій Шпак класно прострілив з правого флангу, активний Роберт Гегедош дивом не замкнув передачу від партнера по команді.

«Рухівці» відповіли ударом Івана Калюжного. Голкіпер «Минаю» Артем Кулініч перевів м’яч на кутовий.

На 88-ій хвилині львів’яни використали свій шанс й вийшли вперед. Ярослав Мартинюк подав зі стандарту. М’яч після пожежі в штрафній площі відскочив до Юрія Копини, який відкрив рахунок точним ударом в ближній кут.

Здавалося б три залікові пункти вже у скарбничці «жовто-чорних», але інакше думав нападник господарів Робер Гегедош, який вже у компенсований арбітром час блискуче пробив у дальню дев’ятку й відновив паритет.

У підсумку, бойова нічия у Минаї. «Рухівці» повертаються до Львова з одним заліковим пунктом. Попереду у "жовто-чорних" нові випробування. У наступному турі львів’яни прийматимуть «Ігнулець» з Петрвого. Ця гра відбудеться у неділю, 20-го жовтня, на стадіоні «СКІФ».

ІА "Вголос": НОВИНИ