Поєдинок 15-го туру УПЛ на олександрійському стадіоні «Ніка» між місцевою «Олександрією» та львівським «Рухом» закінчився внічию 1:1.

«Жовто-чорні» проводили цю гру за відчутних кадрових втрат – одразу 8 футболістів з основної обойми з різних причин (травми, дискваліфікації) не змогли взяти участь у поєдинку. Попри це, «рухівці» продемонстрували непоганий футбол, принаймні за справді гострими моментами біля воріт переважали господарів. А все вирішило вилучення у складі гостей, вільний удар, який арбітр призначив у межах карної зони та пенальті у ворота господарів.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ПЕРЕВАГА «РУХУ»

«Рухівці» сміливо розпочали гостьовий матч і створили перший момент уже на 5-ій хвилині: гості добре відборолися в центрі поля, Таллес віддав на Климчука, Юрій з гострого кута пробивав, воротар відбив на кутовий. Після подачі з кута поля Климчук скинув головою, а Довгий переправляв м’яч теж головою у рамку воріт, однак воротар «Олександрії» на місці.

Загалом, перший тайм минув за переваги гостей зі Львова. На 12-ій хвилині після стрімкої атаки Соломон з лівого флангу віддав у штрафний майданчик на Климчука, в результаті падіння форвард «Руху» отримав попередження за симуляцію, яке для нього вже стало четвертим цього сезону, тож Юрій пропустить наступний домашній поєдинок «жовто-чорних» проти «Чорноморця».

Згодом небезпечно атакував ворота Ледвія Третьяков. «Рухівці» відповіли швидкою атакою, господарі відбилися на кутовий. Цікава атака в «жовто-чорних» так само після розіграшу корнера вийшла на 20-ій хвилині, проте до Альваренги м’яч не дійшов. Через 5 хвилин боковими ножицями спробував пробити Авагімян – у площину воріт не влучив.

Ще в першому таймі прикру травму отримав Притула, замість на полі з’явився Підгурський – для Дениса це дебют у складі основної команді «Руху».

На 33-ій хвилині в підопічних Леоніда Кучука виникла найреальніша нагода відкрити рахунок до перерви: Соломон віддав хороший розрізний пас на Климчука, але воротар «Олександрії» Горох вчасно скоротив кут обстрілу. Навіть те, що Юрій пробив у один дотик, не завадило голкіпера якось рукою відбити м’яч.

На 38-ій хвилині під час контратаки, яку розігнав Таллес, Соломон отримав м’яч від Климчука, змістився в центр та пробив метрів з 19-ти – м’яч просвистів над поперечкою.

Перед перервою «рухівці» небезпечно розіграли кутовий, м’яч літав у карній зоні господарів, які блокували удари львів’ян, але до воротаря «Олександрії» так і не долетів. А за декілька секунд до свистка на перерву Альваренга навісив на дальню штангу, де м’яч підхопив Соломон, удар якого в ближній кут відбив воротар господарів.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ХАРАКТЕР У МЕНШОСТІ

«Жовто-чорні» відзначилися й активним початком другого тайму. Климчук прорвався лівим флангом, дав хорошу передачу на Таллеса, бразилець уже, здавалося, пробивав у порожні ворота, однак захисник Бабогло у відчайдушному підкаті врятував ворота. Й одразу ж після цього перспективний удар Соломона знову заблокували захисники «Олександрії».

На 58-ій хвилині «рухівці» залишилися в меншості. Арбітр Денис Шурман побачив «відмахування» рукою Климчука від суперника та показав Юрію другу жовту.

Сценарій гри суттєво змінився, зокрема, побільшало роботи у захисників і воротаря «Руху» Ледвія, який відзначився декільком непоганими сейвами.

А потім стався один із ключових епізодів у грі: рефері вирішив, що голкіпер львівської команди не за правилами повівся з м’ячем у межах штрафного майданчика та призначив вільний удар. Рибалка відкотив м’яч на Мірошниченка, який гарматою вистрелив – м’яч від поперечки залетів у сітку воріт – 1:0.

Але «рухівці» проявили характер і зуміли зрівняти рахунок. Наприкінці гри захисники «Олександрії» порушили правила проти Карабіна, і сам постраждалий майстерно виконав вирок з одинадцятиметрової позначки.

Таким чином у важкій, упертій і по-справжньому чоловічій боротьбі за несприятливих обставин (гра в меншості) «жовто-чорні» вирвали нічию в Олександрії та заробили 13-те очко в чемпіонаті України.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 15-ий тур.

28 листопада 2022 року. Олександрія, стадіон «Ніка».

«Олександрія» – «Рух» (Львів) – 1:1 (0:0).

Голи: Мірошниченко, 80 – Карабін, 88 (пен.)

Попередження: Климчук, 12; Альваренга, 45+1; Сапуга, 45+2; Кітела, 47; Таллес, 58; Довгий, 90+2; Мисик, 90+4; Руніч, 90+4.

Вилучення: Климчук («Рух»), 58 (друге попередження).

«Рух»: Ледвій, Мисик, Слюбик, Сапуга (кап.), Кітела, Довгий, Альваренга, Таллес (Карабін, 74), Притула (Підгурський, 28), Соломон (Руніч, 67), Климчук.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ