У другому матчі першого раунду плей-оф переможців Юнацької ліги УЄФА «Заґлємбе» та «Рух» зіграли внічию 0:0.

Перший момент створили футболісти зі Львова: на 4-ій хвилині Панченко намагався пробити головою після атаки, яка стартувала після вкидання з ауту, – особливої загрози любінська команда не відчула. У відповідь поляки провели швидку комбінацію, але Роман урятував – після відчайдушний підкату він завадив Масяку завдати завершального удару під час виходу майже сам-на-сам. Далі ще два неприємні сигнали від «Заґлембє»: однак із не найгострішими випадами Шафранека та Крушельніцкого воротар «Руху» Герета впорався.

А далі пішла серія поспіль атак, після яких «рухівці» могли сміливо відкривати рахунок. На 26-ій хвилині після передачі Сапуги Федор змістився на ударну позицію та виконував удар у дальній кут – воротар перевів м’яч на кутовий. Після навісу з кута поля Підгурський пробив головою – захисники винесли м’яч із порожніх воріт. І нарешті на 29-ій хвилині просто дивом Панченко не переправив м’яч у порожні ворота після стрімкої комбінації за участі Пастуха, Столярчука та Федора.

А чому на 39-ій хвилині вірменський арбітр Ашот Ґалтахчян не наважився призначити пенальті, коли оборонець «Заґлембє» Сохань збив із ніг Федора, сказати взагалі складно…

На початку другого тайму Кітела зробив передачу з правого флангу, а Федор вистрелив з лету – неточно. У відповідь любінці провели цікаву атаку, підсумком якої стала симуляція Масяка у карній зоні львів’ян, за що він отримав жовту картку.

На 55-ій хвилині на ударну позицію з гострого кута вивели Столярчука, але він влучив лише у сітку воріт збоку. Через 7 хвилин Кітела навісив, а Пастух головою не влучив у площину воріт.

Чудову нагоду поцілити у дальній кут воріт мав на 64-ій хвилині Федор, якому Сапуга видав вчасний пас, – повз голкіпера та ворота. А згодом сам Сапуга вистрелив із-за меж штрафного майданчика – воротар «Заґлембє» врятував, перевівши м’яч на кутовий. На 76-ій хвилині Ніколаєв, який щойно вийшов на заміну, зі зручної позиції пробив над поперечиною.

Арбітр компенсував до основного часу матчу аж 6 хвилин, переважну більшість цього періоду підопічні Віталія Пономарьова провели в обороні та вистояли потрібну для себе нічию. В одному з епізодів чудовий сейв здійснив голкіпер Герета, який виятгнув м'яч у куті воріт

Такий рахунок повністю влаштував «жовто-чорних», які пробилися в наступний етап турніру. У першому поєдинку, який теж відбувся в польському Любіні, «жовто-чорні» перемогли «Заґлембє» з рахунком 1:0. Єдиний гол забив Руслан Непейпієв, який цього разу міг лише морально підтримати своїх одноклубників, оскільки через травму пропускав гру. 

«Заґлембє» (Любін, Польща) – «Рух» (Львів, Україна) – 0:0

«Рух» U-19: Герета – Роман, Холод, Товарницький, Кітела – Підгурський (кап.), Сапуга – Федор, Пастух (Добрянський, 80), Столярчук (Бойко, 90+4) – Панченко (Ніколаєв, 74)

Попередження: Собчак, 36; Масяк, 52 – Холод, 7; Товарницький, 33; О.Федор, 56; Панченко, 64; Сапуга, 90+4

В наступному раунді «Рух» зіграє проти турецького «Галатасараю». Поєдинки відбудуться 26 жовтня та 2 листопада.

ІА "Вголос": НОВИНИ