У матчі 30-го туру УПЛ «Рух» і «Олександрія» голів не забивали.

Рахунок 0:0 влаштував господарів, які зуміли зберегти місце в еліті українського футболу, натомість гості втратили можливість потрапити в єврокубки.

Команда Віталія Пономарьова знову не змогла вийти на гру в оптимальному складі. Крім низки футболістів, які перебувають у лазареті, через перебір жовтих карток пропускали це протистояння захисник Дідик і бразильський півзахисник Таллес.

Уже на 1-ій хвилині після непорозуміння в захисті «Руху» на ударну позицію вирвався Кулаков, пробив невлучно – поруч зі стійкою. Гості й надалі більше володіли м’ячем, і саме вони створили перший справді небезпечний момент для взяття воріт: Мірошніченко навісив із правого флангу, а Кулаков ударом головою влучив у штангу. А на 11-ій хвилині вже Мустафаєв накрутив декількох опонентів, однак воротар Паньків після пострілу в падінні зловив м’яч.

Надалі «рухівці» поступово намагалися організовувати свої атаки, проте гостроти їм бракувало. Натомість «олександрійці» знову завдали удару – Паньків спокійно забрав м’яч після спроби від Мустафаєва. У відповідь Климчук пробув утекти в контратаку, його зупинив Михайленко ціною жовтої картки. Згодом Юрій «посадив на гірчичник» іншого захисника Бабогла. Проте зі стандартів господарі нічого не витиснули.

Загалом підопічні Віталія Пономарьова діяли обережно й уважно, адже будь-яка помилка в цьому поєдинку могла мати особливу вагу. На 33-ій хвилині першу нагоду для гола мали вже «жовто-чорні», на лівому фланзі комбінували Соломон із Климчуком, м’яч відкинули на Сапугу, і той потужно пробив – воротар Шевченко перевів з-під поперечки на кутовий. Далі перспективну атаку «Олександрії» перервав Підгурський, який теж вибив на кутовий.

Кінцівка тайму виявилася дещо емоційнішою, побільшало фолів і суперечок, нервував головний тренер гостей Руслан Ротань. При цьому «рухівці» більше часу провели в атаках, виконали серію стандартів, однак небезпечних моментів створити не вдалося.

Після перерви «жовто-чорні» відразу пішли в атаку. Сапуга на лівому раю віддав на Соломона, той навісив у штрафний майданчик, звідки Альваренга ударом головою влучив у поперечку. Однак перед цим аргентинець трохи підштовхнув захисника «Олександрії».

І так само гостро відповіли гості. Після навісу від Мірошніченка по центру Логінов головою спрямував м’яч у сітку, але він при цьому перебував у офсайді, тож бригада арбітрів це взяття воріт скасувала.

Далі знову м’ячем більше володіли футболісти олександрійської команди, львів’яни ж розраховували на швидкі контратаки. На 55-ій хвилині Михайленко ввірвався у штрафний майданчик «Руху», але з його ударом легко впорався голкіпер Паньків.

У відповідь на 61-ій – господарі розіграли штрафний, другим темпом підхопив м’яч Притула, навісив у карну зону, звідки головою пробивав Підгурський – невлучно. На 65-ій – під час контратаки відверто не вдався удар у Климчука – далеко від рамки воріт.

На 68-ій хвилині в «рухівців» вийшла дуже гостра контратака, яка складалася з декількох пасів поспіль, в останній стадії Климчук віддав праворуч під удар Альварензі, й аргентинець вистрелив – удар заблокував захисник, лише кутовий. На 72-ій – помилка «Руху» в центрі поля призвела до швидкої атаки «Олександрії», проте Кожушко пробачив, пробивши повз ворота.

На 80-ій хвилині після подачі з кутового по воротах «жовто-чорних» головою пробивав Ковалець – воротар Паньків продемонстрував чудову реакцію, відбивши м’яч з-під перекладини. На 85-ій – вистрелив метрів із 20-ти Цуріков – невлучно. Через дві хвилин він знову пробив повз рамку воріт.

Напружена та вперта боротьба тривала до останніх секунд, гості намагалися вирвати перемогу. Проте обійшлося без голів. А це означає, що львів'яни здобули потрібний для себе результат і залишаються в Українській Прем'єр-лізі, тобто виконали головне завдання, з чим і вітаємо прихильників «жовто-чорних».

4 червня 2023 року. «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Олександрія» – 0:0.

Попередження: Сапуга, 25; Притула, 28; Підгурський, 50; Довгий, 90+6.

«Рух»: Паньків, Лях, Холод, Слюбик, Роман, Підгурський, Сапуга (кап.), Притула, Соломон (Мисик, 84), Альваренга (Квасниця, 70; Довгий, 90), Климчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ