Стіни дитячого садочка у Львівській області розмалювали героями російського мультсеріалу «Смешарики».

Скандальний дизайн помітили активісти ГО «Громада та ініціатива» у Facebook, назвавши таку ідею адміністрації закладу пропагандою «русского міра».

Повідомляється, що дитячий садок на 50 місць відкрили днями місцеві та обласні чиновники. Активісти зауважують, що перерізану червону стрічку та урочистості зіпсувала «пропаганда російської культури серед наймолодших вихованців».

Як йдеться у повідомленні, прикро, що замість того, щоб зобразити героїв українських мультфільмів, як от запорізьких козаків,  малярі зобразили персонажів російського мультфільму, який виробляється студією комп'ютерної анімації «Петербург», яку підтримує Міністерство культури та масових комунікацій Російської Федерації.

Активісти нагадали, що на Львівщині діє рішення Львівської обласної ради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Як писав «Вголос», львів’янина обурив один із навчальних закладів міста. Чоловік заявив, що найбільший російськомовний ліцей на заході України продовжує русифікацію українських дітей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ