Зокрема на Закарпатті оголошено помаранчевий рівень небезпеки

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС

Як йдеться в повідомленні, 5 січня, внаслідок добігання води з верхів’їв, в нижніх течіях річок Закарпатської області та на Тисі продовжуватимуться підвищення рівнів води на 0,5-1,0 м над рівнями на 8 год 5 січня, з подальшим затопленням заплави річок Тиса біля постів Тячів і Хуст, Ріка – Хуст, Тересва – Нересниця, Боржава – Верхні Ремети, Латориця – Мукачево, Шопурка – Кобилецька Поляна. В регіоні оголошено II рівень небезпеки – помаранчевий.

«5-7 січня на Латориці біля Чопа, внаслідок добігання води паводкової хвилі, продовжиться підвищення рівня води на 2,0-2,5 м, з виходом води на заплаву та можливим початковим затопленням дороги М.Геївці-Тисянка Ужгородського району Закарпатської області», – повідомляють в ДСНС

Також відомо, що 6-9 січня на річках басейну Західного Бугу у Львівській та Волинській областях очікується відновлення підйомів рівнів води на 0,1 - 0,5 м над рівнями на 08 год 5 січня, місцями можливий початковий вихід води на заплаву. На р. Західний Буг біля м. Кам'янка-Бузька продовжиться подальше затоплення заплави. В цьому регіоні оголошено І рівень небезпеки - жовтий.

Нагадаємо, 5 січня, унаслідок підняття ґрунтових вод у Закарпатській області підтопило житлові будинки, підвальні приміщення та домогосподарства.

Підтоплення зафіксували в Тячівському, Рахівському та Хустському районах.

ІА "Вголос": НОВИНИ