Чорний шоколад належить до тих продуктів, які позитивно впливають на стан людського організму.

Про це пише ukrhealth.net.

Чим корисний шоколад

У дослідженні 2017 року, опублікованому в Journal of the American Heart Association, було представлено висновок, що гіркий шоколад, какао і мигдаль можуть знизити ризик ішемічної хвороби серця, найбільш поширеного типу серцевих захворювань.

Як досліджували?

У дослідженні брали участь люди з надмірною вагою і ожирінням у віці від 30 до 70 років, які були розділені на три групи: одна дотримувалася типової західноєвропейської дієти, інша включила в неї мигдаль, а третя мигдаль і гіркий шоколад. Група, яка споживала темний шоколад і мигдаль, мала найбільше зниження рівня холестерину ЛПНЩ, що вважається основним фактором ризику серцевих захворювань.

ІА "Вголос": НОВИНИ