Законопроект про ринок землі, який пропонує влада, є шкідливим для України. Замість розпродажу землі, владі необхідно напрацьовувати ефективні механізми її оренди.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА заявив міський голова міста Винники Володимир Квурт.

«Ринком там насправді не пахне. Це формування певного земельного лоббі, яке приватизує українську землю», - зазначив Квурт.

За словами політика, владі треба пам'ятати про те, що земля є власністю українців: «Якщо ми дійсно дбаємо про український народ, якщо ми дійсно переслідуємо ідеї народовладдя, про які неодноразово заявляють з найвищих трибун, то давайте нарешті звернемо увагу на те, що земля є власністю українського народу».

Відтак, каже Квурт, необхідно займатися узаконенням належного механізму оренди землі, а не її продажу.

«Вона безперечно може стати джерелом доходів кожного громадянина. Зберегти ринкові відносини дуже просто: продавати право оренди, не переводячи право власності українського народу до будь-якого іншого власника. Право оренди це також зручний механізм, який дозволить інвестувати, бути господарем на цій землі і, відповідно, гарантує належне ставлення й те, що українська земля залишатиметься у власності Української держави», - додав Володимир Квурт.

ІА "Вголос": НОВИНИ