Про це він сказав під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє «Укрінформ».

«Я збираюся перетинати кордон за українським паспортом, або за іншими документами. Я маю кілька легальних шляхів, аби перетнути кордон», - заявив Саакашвілі, при цьому додавши, що не хоче «розкривати усі карти».

Саакашвілі продемонстрував на прес-конференції український паспорт, зазначивши, що він ним дорожить і не збирається його віддавати. Екс-голова Одеської ОДА наголосив, що з цим паспортом він подорожує по всьому світові. «По ньому я виїхав зі США і в’їхав до Польщі, побував в Німеччині, Австрії, Угорщині, Швейцарії та напередодні у Брюсселі. І ніде в мене не виникало проблем», - сказав він.

Саакашвілі зазначив, що має намір перетнути польсько-український кордон в пункті пропуску «Краківець» у неділю, 10 вересня, о 14 годині.

«Я їду до Перемишля і звідти на «Краківець», де мене зустрічають члени українського парламенту, зокрема політики «Самопочі», Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко і члени моєї партії», - заявив Саакашвілі.

Він повідомив, що це не означає створення з ними якоїсь спільної політичної сили. «Коли мова йде про захист прав українців, то зараз треба проявити солідарність», - сказав він.

Саакашвілі додав, що, крім політиків, на кордоні його зустрічатимуть і прості українці, які приїдуть «з усієї України».

Cаакашвілі також стверджує, що у нього є інформація про те, що з України «вислано до Польщі дві оперативні групи, які слідкують за усіма його діями».

«За мною не потрібно шпигувати: я відкритий і всі мої дії є відкритими», - заявив він.

Саакашвілі також поінформував, що в суботу він вирушає до Перемишля, де зустрінеться з місцевою владою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ