Про це під будівлею СБУ у Києві 26 грудня заявив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, – передає Українська правда.

«Ми не плануємо прохід до слідчого кабінету для проведення слідчих дій у зв'язку із порушеннями. В одній повісті вказані 2 слідчі дії: допит і отримання зразків для експертизи. Ми вважаємо, що ці дві слідчі дії не мають права разом проходити, про це каже і КПК», – сказав Чорнолуцький. 

Також адвокат додав, що слідчий не вказав, які зразки будуть відбиратися для майбутньої експертизи у Саакашвілі.

«Тому просимо перенести ці слідчі дії, роз'єднати їх в окремі, і на кожну слідчу дію направити на Саакашвілі повістки. На допит ми готові окремо прийти і надати на всі запитання відповіді», – сказав Чорнолуцький.

За його словами, тільки в такий спосіб буде виконано умови процесуального законодавства.

«Наразі ми зареєстрували клопотання про перенесення слідчих дій у зв'язку з незаконним поєднанням слідчих дій в один день та за одною повісткою про виклик», – сказав Чорнолуцький.

Він додав, що Саакашвілі готовий отримати нові повістки згідно з вимогами процесуального законодавства і прийти окремо на допит.

Як писав «Вголос», екс-президент Грузії та колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі готує позов до Європейського суду з прав людини з вимогою компенсації за його викрадення українськими силовиками.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ