Адміністратори популярного Telegram-каналу «Труха» заявили про тиск від журналістів, які за чутками, підконтрольні міському голові Львова Андрієві Садовому

У серпні у стрічці  новин Telegram-каналу «Труха» з'явилися кілька повідомлень щодо ймовірних корупційних дій міського голови Львова Андрія Садового.

Зокрема, 9 серпня адміни опублікували репост розслідування журналіста Володимира Горковенка «Корупція в законі по-львівськи». У матеріалі йшлося про тиск від команди Андрія Садового і примушування до «співпраці» львівських забудовників.  Вже 19 липня з'явилося відео, де сам міський голова Львова заявляє, що в часи активної політики українофоба Віктора Медведчука жилося краще, а зараз, мовляв, є проблеми з податковими органами. А 30 серпня журналісти «Трухи» пояснили, чому Андрій Садовий нагнітає ситуацію, що восени будуть поголовні масові відключення світла, всупереч офіційним заявам Міненерго. За даними журналістів, фірма дружини Садового Катерини Кіт-Садової раніше закупила генераторів на суму 17 мільйонів євро.

«І як ви зрозуміли лоханулась, проблем зі світлом вже не було, а генератори на €17 млн закуплені та нікому не потрібні, щоб продавати в 3 рази дорожче. Андрій Садовий розуміючи, що скоріш за все ця зима буде набагато легша, і його закуплені генератори нафіг нікому не потрібні будуть, він тупо бере і починає кошмарити народ, щоб бігли купляли його генератори, бо він в цій сфері у Львові майже монополіст», - пише «Труха».

А 31 серпня з'явилося повідомлення, що Андрієві Садовому та його дружині загрожує до 15 років в'язниці через корупцію.

Після цього Telegram-канал «Труха» заявив про тиск від журналістів, яких пов'язують з міським головою Львова. Мовляв, так звані розслідувачі раптом почали цікавитися надходженням коштів та з чого фінансується паблік.

«Я дізнаюся, що всі ці мамині розслідувачі – підконтрольні Андрію Садовому ЗМІ! І все це чудово почалося після того, як ми розкривали на каналі його корупційні схеми», - йдеться в повідомленні.

Водночас у Telegram-каналі «Тільки Справжні Новини» пояснили свою версію конфлікту. Там зазначають, що до так званого замовного розслідування щодо «Трухи» може бути залучене видання «Наші гроші. Львів», яке спеціалізується на антикорупційних розслідування. Воно отримує гранти міжнародних організацій для розслідувань щодо роботи чиновників, а натомість, на думку авторів поста, «готують заказухи проти опонентів Садового».

«Проект «Наші гроші. Львів», який фінансується міжнародними грантами і мав би робити розслідування про корупційні злочини чиновників, зокрема, команди Андрія Садового, насправді робить матеріали проти опонентів міського голови. Щойно якісь депутати чи журналісти зроблять заяву проти мера Львова, то одразу отримують у відповідь розслідування від «незалежних» журналістів «Наші гроші. Львів», - йдеться в повідомленні.

Також там зазначають, що «матеріалом щодо роботи «Трухи» займається колишній керівник одного зі ЗМІ холдингу міського голови Львова Олег Онисько. Під час війни він звільнився з сайту Захід.нет і влаштувався в «Наші гроші. Львів». 

Звісно, ця інформація потребує перевірки і журналісти сайту «Вголос» звертатимуться до усіх сторін конфлікту за офіційними коментарями.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ