Міський голова Андрій Садовий напередодні висловив здивування через проведення форуму «російської опозиції» і заявив, що звернувся до «відповідних органів» для з’ясування обставин його організації.

Політик, колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, який був учасником і співорганізатором форуму російської опозиції, повідомив, що міський голова Львова Андрій Садовий не міг не знати про проведення Форуму, адже 24 канал, якій належить зокрема родині Садових, мав ексклюзивні права у Львові на висвітлення цієї події, пише Радіо Свобода.

«Ідея Форуму належить Легіону «Свобода Росії» та його фонду 24.02. Це фонд, який створили дружини і родини людей, які воюють, загиблих бійців. Про це, що ніхто про це не знав – це неправда. Якщо ви подивитесь, то ексклюзивне освітлення подій форуму у Львові належали 24 каналу, який належить пану Садовому (канал юридично належить дружині Андрія Садового – Катерині Кіт-Садовій та Романові Андрейку – ред.). Але Форум відбувався не на території Львову, а поруч зі Львовом, тому офіційної комунікації з мерією не було (Форум проходив у Винниках - це місто у складі Львівської міської територіальної громади – ред.) Але всі відповідні служби були в курсі, бо іншим шляхом потрапити на територію України, на територію Львівської області люди з російськими паспортами просто не змогли б», - розповів Пономарьов.

Радіо Свобода також звернулась за коментарем до міського голови Львова Андрія Садового, проте там не забажали додатково коментувати цю подію.

Дивіться також усі подробиці форуму російської опозиції на підтримку України у Львові від одного з опозиціонерів Іллі Пономарьова.

ІА "Вголос": НОВИНИ