Виконавчий комітет Львівської міської ради під керівництвом Андрія Садового дозволив ПП «Сайпрус Девелопмент» перебудувати стару кам'яницю вул. Шевській, 1 і добудувати на ній ще кілька поверхів. Таким чином відбудеться розширення ресторану «Правда», який належить близькому до мера холдингу «Фест». Раніше Садовий за копійки продав цю кам'яницю чоловікові своєї куми, завдавши збитків бюджету Львова приблизно на 5 мільйонів доларів.

Так, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради у п'ятницю, 11 грудня, ПП «Сайпрус Девелопмент» дозволили перебудувати нежитлові приміщення і горище у кам'яниці на вул. Шевській, 1 під адміністративну функцію. Йдеться про 5-поверхову кам’яницю, у якій з 2014 року розташований театр пива «Правда», що належить до холдингу «Фест».

Ресторан вирішив перебудувати кам'яницю, щоб облаштувати на даху тераси, а також відреставрувати фасад. Із внутрішнього боку будівлі також з’являться скляні тераси-балкони.

Як зазначає «Львівський портал», у техніко-економічних показниках об’єкта вказано, що до реставрації висота будівлі становить 23,7 м, а після – зросте до 26,7 м, тобто із 5 поверхів фактично стане 7.

Підлеглий Садового, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев заявив, що міське управління охорони історичного середовища не мало жодних зауважень до цього проєкту.

Як відомо, кам’яниця на вул. Шевській, 1 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Вона розташована в охоронній зоні ЮНЕСКО, де встановлені обмеження на будівельні роботи. Будинок є також відомим як «універмаг на Ринку». У 2013 році мерія зі скандалами продала його родичам мера — чоловікові куми Садового Олексієві Курилишину. Згодом стало відомо, що оцінку нерухомості проводив шваґро Андрія Садового Андрій-Іван Сарахманевич. Він занизив вартість будівлі у кілька разів, що завдало збитків бюджету Львова майже на 5 мільйонів доларів.

Більше про це читайте у статті: Ресторанна мафія: замість «сім’ї» Януковича – «дорога родина» Садового

Слід зазначити, що згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Сайпрус Девелопмент», яке перебудовуватиме кам'яницю, зареєстроване на Кіпрі, а його кінцевим бенефіціаром є громадянин Панами Гевара Саласар Крістіно.

Як виглядатиме ресторан після перебудови:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ