Міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook  прокоментував заборону грати матчі Української прем'єр-ліги на стадіоні «Україна». За його словами, місто готове підтримати львівські команди, що виступають проти невмотивованого рішення Української асоціації футболу.

 

Як повідомив Андрій Садовий, він спілкувався  з приводу ситуації довкола стадіону з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом та головою федерації футболу Андрієм Павелком. Крім того, міський голова заявив, що спілкувався з власниками львівських клубів, аби знайти точки порозуміння.

Андрій Садовий зауважив, що стадіон «Україна» є комунальною власністю, відтак пониження його статусу безпосередньо впливає на інтереси міста Львова.

"Україна” – це комунальний стадіон, який належить місту. Минулого тижня ми дізнались, що його позбавили прав на проведення матчів Прем’єр-ліги. Вже надіслали відповідний запит, щоб дізнатись причини такого рішення. Наступним кроком буде виправлення усіх зауважень у найкоротший термін", - заявив він.
Міський голова Львова анонсував круглий стіл, де представники львівських футбольних клубів мають зустрітися з футбольними чиновниками з Києва, аби врегулювати ситуацію щодо обмежень на футбольні поєдинки для стадіону «Україна».

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської міської ради стали на захист стадіону «Україна». Зокрема, секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак наголосив, що рішення позбавити стадіон «Україна» права на матчі вищої ліги було абсолютно несподіваним.

"Незрозуміло, чому футбольне керівництво не звернулося з попередженнями чи вимогами щодо усунення недоліків", - зазначив він.
Крім того, про підтримку львівського футболу заявили також депутати обласної ради. На сесії ЛОР вони включили у порядок денний звернення до Уряду з закликом скасувати невмотивоване рішення футбольних чиновників.

Як раніше повідомляв «Вголос», футбольний клуб «Рух» вирішив грати домашні матчі на стадіоні «Україна», оскільки керівництво «Арени Львів» поставило абсурдні умови. Аналогічне рішення ухвалив і ПФК «Львів».

Згодом виявилось, що  «Рух» та «Львів» не зможуть грати на «Україні»: стадіон понизили в категорії, заборонивши приймати матчі рівня Української прем'єр-ліги.

ФК «Рух»  зробив офіційну заяву. Представники команди зазначили, що клуб готовий припинити своє існування в такій ситуації.

Зауважимо, 23 липня о 19.30 у Львові стартує новий сезон Української прем'єр-ліги. ФК «Львів» мав зустрітися з ФК "Маріуполь", проте через санкції проти стадіону Україна невідомо, де наразі відбудеться гра.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ