Президент України Володимир Зеленський у межах свого візиту до міста Лева у суботу, 6 липня, заявив, що за розслідування «сміттєвого питання» у Львові візьметься СБУ.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Під час зустрічі у Львівському національному університеті імені Івана Франка Президент зазначив, що насправді очікував побачити у залі  студентів, натомість побачив багато депутатів. Наголосив, що про це його не попереджали.

Також глава держави приніс із собою папку, у якій було зібрано усі проблеми Львова та області. При цьому додав: саме їх вирішуватиме новий очільник області, якого Президент сьогодні і представив офіційно під час цієї зустрічі.

Зокрема, першочерговою проблемою міста Львова Зеленський назвав сміття. Запропонував громаді обговорити це питання та запропонувати способи вирішення проблеми.

При цьому про «сміттєву проблему» міста Лева визвався розповісти мер міста Андрій Садовий. Натомість Президент емоційно відреагував на такі дії очільника Львова і наголосив, що вони про таке не домовлялись і цього не було зазначено у плані зустрічі.

Проте Садовий  заявив про важливість розслідування трагедії, що сталася кілька років тому на  Грибовицькому сміттєзвалищі і те, що винних треба покарати.

При цьому глава Офісу Президента Андрій Богдан, який був присутній на цій зустрічі, у відповідь заявив, що мер знає, хто відповідав за цю «блокаду» та займався цим питанням та попросив назвати конкретні прізвища.

Натомість Садовий заявив, що Петро Порошенко пропонував йому угоду, відповідно до якої цю «блокаду» мали зняти, але він від неї відмовився.

Президент зі свого боку також попросив Садового назвати конкретні прізвища людей, які ухвалювали рішення щодо цього питання. На це запитання мер Львова не відповів. Проте додав, що готовий свідчити в суді.

Володимир Зеленський при цьому зазначив: справою «сміттєвої блокади» тепер займатиметься СБУ. Вона має визначити замовників, виконавців та усіх, хто був до цього причетний. При цьому Президент Зеленський впевнений, що підстав відкрити кримінальне провадження у цій справі  цілком достатньо.

Зазначимо, Президент сьогодні у Львові офіційно представив нового очільника Львівської області та анонсував, кого призначать очільником Івано-Франківської ОДА. Також у Львові представили нового очільника управління  СБУ Львівщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ