У розлогому інтерв’ю «Українській правді» Андрій Садовий заявив, що передвиборну кампанію «Самопомочі» фінансували люди зі списку партії, зокрема Іван Мірошниченко та Ганна Гопко.

Відповідаючи на запитання, в який спосіб фінансували передвиборну кампанію «Самопомочі», він відповів так: «Здбільшого – люди, які йшли за списком. Хтось давав більше, хтось менше. Якусь суму давали Іван Мірошниченко, Ганна Гопко. Насправді кожен у міру своїх можливостей. Була невелика кількість людей зі сторони, які давали невеликі суми».

Однак такі одкровення лідера партії, м’яко кажучи, відверто дивують. Адже, згідно з офіційною декларацією, дохід Ганни Гопко 2013 року становив близько 253 тис. грн – тобто приблизно 20 тис. грн на місяць. Після сплати податків у Гопко мало б залишатися навіть менше. З такими доходами вона могла б пожертвувати на вибори хіба що сміхотворну суму, але аж ніяк левову частку в бюджет з 27 млн грн, у який офіційно обійшлася передвиборна кампанія «Самопомочі».

Сама Ганна Гопко, вислухавши пропозицію «Вголосу» прокоментувати цю інформацію, одразу ж зіслалася на свою зайнятість. Упродовж усього понеділка та половини дня у вівторок вона так і не знайшла часу, щоб відповісти на незручне запитання, а всі дзвінки скеровувала до своїх помічників.

Нагадаємо, що в липні 2013 року Андрій Садовий «засвітився» у скандальній історії з купівлею будинку поблизу Шевченківського гаю. Тоді він пояснив: щоб купити «хатинку» у Львові за майже 4 мільйони гривень, його дружина продала 3% акцій телерадіокомпанії «Люкс».

ІА "Вголос": НОВИНИ