Депутат Львівської міської ради від ВО “Свобода” Любомир Мельничук заявив, що мер Львова Андрій Садовий спонукає, зокрема й депутатів, до порушення виборчого законодавства та влаштовує істерики, а також назвав причину такої поведінки очільника міста Лева.

Про це він сказав в ефірі Народного толк-шоу 24 листопада.

«Самопоміч» втратила більшість у Львівській міській раді - її не підтримали львів'яни - і депутати «ручними» Садового не будуть, - зауважив депутат. - А це дуже не подобається чинному міському голові«.

Тому, вважає »свободівець«, Садовий спонукає до порушення виборчого законодавства депутатів ЛМР та влаштовує істерики. Хоча підстав для цього абсолютно не було.

»Але чому нагнітається така істерія? Садовий хоче показати, що буде тільки так, як захоче він. Якщо ні - буде кричати про узурпацію влади. Також хоче показати, що є хороший мер і погані депутати", - резюмував депутат Мельничук.

Нагадаємо:

  • У вівторок, 24 листопада, представники “Європейської солідарності”, “Свободи” та “Варти” зібралися на перше засідання новообраної Львівської міської ради.
  • Тим часом фракції “Самопомочі” і близького до неї “Голосу” всупереч законодавству виконали вказівку міського голови Андрія Садового та проігнорували зібрання.
  • Водночас Садовий запустив дифамаційну кампанію у своїх ЗМІ, намагаючись звинуватити опонентів в “узурпації влади”.
  • Однак, врешті з’ясувалося, що міський голова намагався не допустити проведення сесії навмисно — щоби дати можливість сільрадам, які невдовзі будуть ліквідовані внаслідок утворення Львівської ОТГ, на останніх позачергових сесіях протягнути скандальні земельні рішення.
https://youtu.be/r7LB76b1JxM

ІА "Вголос": НОВИНИ