Всупереч домовленостям із депутатським корпусом Львівської міської ради щодо формування регламентної комісії, міський голова Андрій Садовий вирішив включити до її складу керівника управління Секретаріат ради Юрія Лукашевського. Депутати від «Європейської солідарності» заперечили цьому, зазначивши, що таким чином чиновники хочуть написати регламент міськради «під себе».

Про це йшлося під час засідання Львівської міської ради у середу, 23 грудня.

«Ми домовлялися, що будемо включати по 2 людини від кожної фракції, секретар ради буде головою комісії, також включимо керівника юридичного управління. А ви кажете ще про включення Лукашевського. Це неправильно. Не може голова секретаріату міської ради писати »під себе« регламент. Це конфлікт інтересів. Якщо хочете його включити як представника від своєї фракції »Самопоміч« - говоріть з фракцією. А як керівника секретаріату - це буде прямий конфлікт інтересів. Ми з вами домовлялися і я просив би вас дотримуватися домовленостей», - зазначив голова фракції «Європейської солідарності» Петро Адамик.

«Моя позиція, що керівник секретаріату має входити в першу чергу. Якщо вам таке принципово не підходить, тоді вилучайте мене з цієї комісії, і включайте Лукашевського як від »Самопомочі«, - відповіла на це голова фракції »Самопоміч« Вікторія Довжик.

Керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич заявила, що не бачить конфлікту інтересів у включенні Лукашевського до комісії.

Адамик на це сказав, що в такому разі варто було би включити в комісію »п'ятьох фахових юристів від «Європейської солідарності».

Після цього Садовий оголосив чергову перерву в засіданні і пішов на консультації з головами фракцій.

Пряму трансляцію засідання проводить телеканал НТА:

Нагадаємо, на засіданні у середу, 23 грудня, депутатський корпус обрав нового секретаря Львівської міської ради — ним став свободівець, учасник російсько-української війни Маркіян Лопачак.

Також під час засідання було сформовано 5 депутатських фракцій, обрано їхніх голів і заступників.

ІА "Вголос": НОВИНИ