Депутати Львівської міської ради не проголосували за одразу дві петиції про заборону будівництва сміттєвого заводу на вул. Пластовій.

За відповідні петиції проголосувало лише 12 та 16 депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент ІА Вголос.

«Мешканці занепокоєні тим, що на невеликій площі в низовинній місцевості м. Львова вже й так знаходиться більше 50 виробничих підприємств та інших об’єктів 1, 2, 3 класу небезпеки, а ще один об’єкт такого роду як сміттєпереробний завод може стати справжнім екологічним лихом з огляду на наступне. Містобудівні умови та обмеження для проектування механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13 були затверджені з порушенням процедури, передбаченої Законом України «Про доступ до публічної інформації» та Статутом територіальної громади міста Львова (не дотримано вимоги про оприлюднення), не відповідають чинному законодавству і нормам», - йшлось у електронній петиції.

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Маркіян Лопачак звинуватив мера Львова Андрія Садового у тому, що він самоусунувся від вирішення сміттєвої кризи.

«Ви не говорите з людьми, ви їм нічого не пояснюєте, тому і реєструються петиції», - зазначив депутат.

Садовий же наголосив, що зараз відбувається тендер між 11 світовими компаніями стосовно побудови сміттєвого заводу у Львові. При цьому Садовий знову пригадав про «навчених людей», які агітують проти заводу в Львові.

«Інших варіантів не існує. Заводи у Польщі функціонують у містах», - заявив Садовий.

Житель Знесіння Михайло Куртяк наголосив, що мер Львова Андрій Садовий усіх обманює. Він порівняв Садового із Путіним.

«Ми не проти заводу. Ми проти того, щоб його будували на території очисних споруд. І ми не допустимо його будівництва», - сказав активіст.

Одна із активісток, яка прийшла на сесію вимагала, щоб її дали слово, проте Садовий заявив, що це не відповідає регламенту сесії. Відтак, жінка з місця почала викрикувати, що мешканців Знесіння «хочуть знищити, як щурів».

ІА "Вголос": НОВИНИ