Львівський міський голова Андрій Садовий заплющує очі на будівництво церков РПЦ у Львові.

Про це й прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Рікота.

«Московські попи застосовують досить сумнівну схему. Спочатку у незаконний спосіб проводять будівництво, а тоді спостерігають, чи є на це реакція громади, чи є на це реакція влади. Тут варто віддати належне громаді Золочева, яка, щойно дізнавшисть про будівництво московської церкви, заявила про спротив цьому.

Щодо вулиці Антоновича у Львові, де також почалося будівництво московської церкви - я особисто звертався до міського голови і на сесії міської ради всі фракції голосували за те, що потрібно реагувати, але мер особисто і його »Самопоміч« цього не підтримують. Тому тут є багато питань. І якщо влада не реагує, якщо громада пасивна, московська церква розростається і це є шкідливо для України», - зазначив Рікота.

«Московська церква стоїть на абсолютно антиукраїнських позиціях. Тому тут питання як до державної, так і до місцевої влади - вони повинні реагувати. У мене ж, як у депутата Львівської міської ради, насамперед є багато питань до пана Садового. Він не реагував ні на будівництво московської церкви на Сихові, ні на Антоновича. Але от Золочів показав приклад. Я сподіваюся, що це дасть приклад, як треба відстоювати і свої місцеві інтереси, і національні інтереси також», - додав депутат.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ