Львівський міський голова Андрій Садовий навмисно затягує проведення пленарного засідання Львівської міської ради, щоб змусити депутатський корпус порушити законодавство і проголосувати за невідомий їм проект бюджету Львова на 2021 рік.

Про це під час пресконференції депутатських фракцій у Львівській міській раді заявив депутат від ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

За словами депутата, процес затягування роботи сесії Львівської міської ради є неприйнятним і може призвести до катастрофічних наслідків.

«Найбільша небезпека стосується бюджету. До 24 грудня бюджет Львова на 2021 рік має бути ухвалено. Але його не можна ухвалити без бюджетних слухань. Бюджетні слухання не можуть бути проведені без бюджетної комісії. А бюджетна комісія не може почати роботу, оскільки не збирається чергове пленарне засідання», - зазначив Мельничук.

За словами депутата, Садовий навмисно затягує із проведенням сесії, щоб депутати були змушені у терміновому порядку і всупереч закону голосувати за ухвалення неопрацьованого ними бюджету в останній момент.

«Садовий пропонуватиме депутатам порушувати законодавство і голосувати за »кота в мішку« - за бюджет без обговорення і без бюджетної комісії. Для того, щоб підсилити свою позицію в цьому міський голова, очевидно, звично для нього намагатиметься втягнути в політику медиків та освітян — їх будуть лякати заявами про »поганих депутатів«, які, якщо не проголосують за »кота в мішку«, то позбавлять їх заробітних плат. Тому користуючись нагодою, хочу попросити львів'ян не піддаватися на ці провокації», - сказав свободівець.

Крім того, Мельничук наголосив, що мер затягує із проведенням сесії міської ради, щоб дати час старому напівлегітимному виконавчому комітетові ухвалити скандальні рішення щодо забудов у Львові:

«У нас працює напівлегітимний виконавчий комітет, обраний попередньою каденцією, квоту якому забезпечує секретар ради, який вже не є секретарем. Цей виконком під прикриттям боротьби з коронавірусом приймає дуже багато містобудівних умов і обмежень. На останньому засіданні виконкому, наприклад, оточенню Садового було надано дозвіл на реконструкцію кам'яниці на вул. Шевській, 1, на добудову ще одного поверху ресторану, який там розташовано. Розуміючи, що в такому складі після обрання нової Львівської міської ради цей виконком більше не буде працювати, чиновники вчиняють »на прощання« такі неприйнятні для міста речі. Тому закликаємо міського голову припинити ці політичні ігрища і все-таки провести пленарне засідання якомога швидше, щоб обрати комісії, зокрема бюджетну, і приступити до необхідного місту обговорення нового бюджету».

До слова, раніше депутатка Львівської міської ради від «Варти» Наталія Шелестак розкритикувала проект бюджету, підготований чиновниками Садового. Обраниця вказала на те, що з 10,5 мільярдів гривень загального фонду бюджету на наступний рік мерія Садового збирається віддати на медицину всього 162 млн гривень, в той час як на обслуговування чиновницького апарату хочуть виділити аж 800 мільйонів.

Пряму трансляцію пресконференції проводив телеканал НТА:

Що було раніше

На попередньому засіданні Виконавчий комітет Львівської міської ради під керівництвом Андрія Садового дозволив офшорній компанії ПП “Сайпрус Девелопмент” перебудувати стару кам’яницю вул. Шевській, 1 і добудувати на ній ще кілька поверхів. Таким чином Садовий дозволив розширення розташованого в цій кам’яниці ресторану “Правда”, який належить близькому до нього холдингу “Фест”. Раніше Садовий за копійки продав цю кам’яницю чоловікові своєї куми, завдавши збитків бюджету Львова приблизно на 5 мільйонів доларів.

Крім того, ще одне засідання виконавчого комітету було скасоване після того, як депутати та журналісти помітили в порядку денному скандальне рішення щодо передачі 2,6га землі на Щурата під чергову незаконну забудову.

До слова, напередодні Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

ІА "Вголос": НОВИНИ