Про це Садовий заявив сьогодні, 11 травня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Директор ЛКП «Львівводоканал» Валентин Вольський підкреслив, що селяни незаконно використовують воду для поливу овочів та навіть копають ставки.

«Ми здійснили перевірку, чому відбуваються масштабні водовтрати, встановивши лічильники у Грибовичах та Малехові. Проаналізувавши їхні показники, ми встановили, що якщо на один житель Львова в середньому на місяць використовує 6 кубометрів води, то у  Малехові –  це 40 кубометрів, а у Грибовичах – 26. Ми встановили, що 96 % жителів Грибович мають присадибне господарство – і воду використовують для поливу овочів у парниках. У Малехові копають ставки та вирощують квіти. Ми уже надіслали цим людям договори про водопостачання – і з 1 червня вода для них стане платною. Оскільки ми розіслали угоди поштою, то жителі Грибович та Малехова будуть змушені оплатити. Якщо ні – будемо судитися», – наголосив Валентин Вольський.

Андрій Садовий же додав, що неприйнятно не платити за воду, паралельно «займаючись бізнесом».

«Ми всі громадяни України – закон один для всіх. Під прикриттям різних речей люди влаштовують собі господарську діяльність», - заявив Садовий.

Як писав «Вголос», у селах Малехів та Грибовичі через діяльність Грибовицького сміттєзвалища вода у криницях отруєна.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ