Компанія-перевізник, з автобуса якої, за даними місцевих активістів, в Олевському районі Житомирської області вийшла та через мороз загинула 20-річна дівчина стверджують, що вона сама покинула транспортний засіб.

Про це йдеться у заяві перевізника, яку поширили місцеві ЗМІ.

Там стверджують, що провели службове розслідування та нібито встановили, що дівчина, не маючи грошей на проїзд, самостійно покинула салон автобуса. Там повідомляють, що поки водій здійснював посадку інших пасажирів, студентка«втекла» з автобуса.

«Після відправлення від зупинки контролер запитала: „Куди Вам їхати?» Відповідь дівчини: «До Олевська». Контролер сказала: «Двадцять чотири гривні». Дівчина відповіла: «Я зараз оплачу». Коли автобус від’їхав від зупинки близько 500 м, водій запитав: «Що з проїздом?» Дівчина почала шукати у себе в речах гроші, потім телефонувала декілька разів комусь, але їй не відповідали", - йдеться у заяві перевізника.

«За цей час автобус доїхав до наступної зупинки – „с. Перга», де зупинився. На зупинці в цей час знаходився легковий автомобіль ВАЗ, в якому були люди. Після того як автобус зупинився, один пасажир зайшов до автобуса, а другий попросив відкрити багажник, щоб покласти туди сумку. Водій вийшов відкрити багажник, а коли повернувся, то дівчини вже в автобусі не було. Дівчина після зупинки автобуса вийшла з автобуса самостійно. Контролеру дівчина нічого не говорила. Після цього автобус поїхав далі за маршрутом. На час відправлення автобуса від зупинки легковий автомобіль залишався стояти на зупинці", - повідомляє перевізник.

На момент трагедії у автобусі перебувало 9 людей, в основному молодь, стверджується у повідомленні.

«Відстань між зупинками „Рудня-Хочинська» і «Перга» складає близько 4,3 км, а відстань від зупинки «Перга» до села Перга складає 1 км. У салоні автобуса на час описаних подій знаходилися 9 пасажирів, а взагалі з початку руху автобуса до зупинки «Перга» було 20 пасажирів, частина з яких виходили на маршруті, в основному молодь", - пише перевізник.

Як писав “Вголос” з посиланням на місцеві ЗМІ, водій уночі вигнав із автобуса 20-річну дівчину, бо та не мала 25 гривень, аби заплатити проїзд.

Також у поліції після розголосу відкрили кримінальне провадження за фактом смерті 20-річної Ірини Дворецької, мешканки Олевського району Житомирської області, яку водій маршрутки вигнав із автобусу, через що та замерзла.

ІА "Вголос": НОВИНИ