Про це йшлося під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу під головуванням т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Начальник управління інженерного господарства Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Володимир Олійник зазначив, що виконком не погоджуватиме РГВ, бо це означає, що тоді він бере на себе відповідальність за всі наслідки відключення світла у місті.

«Ми не хочемо брати такої відповідальності на себе. Тим більше погоджувати такі графіки – абсолютно не наша компетенція», – сказав чиновник.

Він додав, що влада Львова підтримує те, щоб графіки відключення електроенергії були плановими і громадськість повідомляли про вимкнення світла завчасно, однак це має бути регламентоване на рівні центральної влади.

Водночас заступники мерів Червонограда та Самбора розповіли, що у їхніх містах обов’язково затвердять регульовані графіки відключень електроенергії, однак спочатку з ними ознайомлять громадськість і лише потім винесуть на розгляд виконкомів.

Як писав «Вголос», Львівська обласна державна адміністрація до кінця цього тижня планує скерувати на погодження в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планові (регульовані) графіки відключень електроенергії в області.

ІА "Вголос": НОВИНИ