У суботу, 21 листопада, проходить саміт лідерів держав G20. Головною темою саміту очікувано стала пандемія коронавірусу.

Варто зауважити, що вперше в історії саміт відбувається у режимі відеоконференції у зв'язку з епідеміологічною ситуацією у світі.

Про це пише «РБК-Україна».

Головні заяви світових лідерів

Президент Єврокомісії звернулася до держав «Великої двадцятки» виділити до кінця поточного року понад 4,5 млрд доларів США для забезпечення доступу до тестів на коронавірус, вакцин та ліків.

Вона наголосила, що саме вакцини є єдиним дієвим способом боротьби з коронавірусом.

Німеччина

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що світова спільнота має об'єднатися для того, щоб більш ефективно протистояти пандемії та її наслідкам.

Крім того, вона закликала збільшити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Франція

Чинний президент Франції Еммануель Макрон висловив сподівання, що вакцина від коронавірусу буде доступна до кінця 2020 року.

Лідер Франції також акцентував увагу на тому, що одним з головних пріоритетів є забезпечення універсального доступу до технологій боротьби з пандемією.

Зокрема, він наголосив, що необхідно буде забезпечити доступ до вакцини у всьому світі.

Китай

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін запропонував створити глобальну систему QR-кодів з результатами тестів на коронавірус.

Варто зауважити, що подібна система вже діє в КНР.

Кожна людина, яка живе в Китаї, отримує «червоний», «жовтий» або «зелений» QR-код відповідно до результатів тесту на коронавірус та інших параметрів.

Російська Федерація

Глава Росії  Володимир Путін повідомив, що вони готові забезпечити своєю вакциною нужденні країни.

Наголосимо, що станом на сьогодні, 21 листопада, жодна вакцина російського виробництва не пройшла всі стадії обов'язкових випробувань.

До речі, світова спільнота не визнала ефективність російських препаратів проти коронавірусу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ