На кону постачання Україні американських систем протиповітряної оборони “Петріот”.

У спільній заяві країни НАТО знов підтверджують, що двері Альянсу відчинені для України, але справедливості заради - шлях до дверей став довшим і складнішим. Щоб наблизитися до них, тепер треба насамперед перемогти у кривавій несправедливій війні із супротивником, чиї сили значно перевищують українські. 

Відтак Україна отримає ренітно-ракетні системи - Пентагон уклав контракт на виробництво “Насамсів”. Виготовити планують 6 передових зенітних ракетних комплексів загальною сумою понад 1,2 мільярди доларів до 28 листопада 2025 року. Окрім комплексів туди входитиме супутнє обладнання, послуги та запасні частини. 

США схвалили постачання “Насамсів” до України після низки ракетних та безпілотних атак. Перші 2 системи до нас приїхали у листопаді, інші обіцяють вже наступного місяця. Наші повітряні сили і американське Міноборони підтверджують стовідсотковий успіх “Насамсів” у перехопленні російського озброєння. 

Більше про збройну допомогу від союзників говорили на саміті НАТО у Бухаресті напередодні. У заході брав участь і наш очільник зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що в тимчасово захопленому Токмаку, що у Запорізькій області, підірвано машину керівника так званої «міліції».

Додамо, Рада схвалила в цілому законопроєкт 8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану.

ІА "Вголос": НОВИНИ