Традиційна Різдвяна зустріч із духовними провідниками української громади Чикаґо та його передмість відбулася нещодавно в головному бюро Українсько-американської федеральної кредитової спілки (УАФКС). Про це у середу, 26 грудня, пише тижневик для української діаспори «Міст».

За святковою вечерею зібралося разом духовенство УГКЦ, УПЦ КП, УПЦ у США, Української баптиської та п’ятидесятницької церков. Урочистою промовою відкрив зустріч Михайло Р. Кос, президент дирекції, привітавши всіх присутніх від імені дирекції, керівників і всіх працівників кредитівки. Він наголосив, що «Самопоміч» вже багато років поспіль підтримує цю чудову традицію, мета якої — подякувати духовенству за його велику працю, що гуртує духовно нашу громаду.

Після загальної молитви владика Венедикт подякував кредитівці «Самопоміч» за можливість усім зустрітися тут, аби вшанувати велику подію Різдва Христового разом. Богдан Ватраль, президент установи й її виконавчий директор, подякував усім душпастирям за участь у спільній вечері, традиція якої розпочалась ще у 1970-х рр. УФКС «Самопоміч» із 1951-го, від самих початків свого існування і дотепер відчуває своїм обов’язком не тільки допомогти кожному членові «Самопомочі» здійснити свої економічні мрії, а й зберегти нашу рідну українську мову, культуру, всіляко підтримуючи українські церковні, культурні та молодіжні організації.

Пан Ватраль поіменно представив теперішнім віце-президентам «Самопомочі», а також дирекції, контрольній комісії, комітетам й усім працівникам за роботу, побажав, щоб і надалі всі разом долучалися до розбудови української діаспори. Також п. Ватраль представив свого наступника після відходу на пенсію — Віталія Кутного, майбутнього виконавчого директора «Самопомочі» та висловив сподівання, що установа й надалі ростиме та процвітатиме для добробуту громади.

Віталій Кутний подякував духовним наставникам за їхню місію, за те, що вони є духовним осередком, навколо якого гуртуються люди, і за цю чудову традиційну Різдвяну зустріч. Також п. Віталій висловив щиру подяку за надану йому можливість і довіру провадити УФКС «Самопоміч» у майбутньому та пообіцяв докласти всіх зусиль у цій нелегкій праці. Лариса Герасько, генеральний консул України в Чикаґо, подякувала кредитівці за цю Різдвяну зустріч, за співпрацю та фінансову підтримку української громади далеко за межами Батьківщини. Дипломат висловила сподівання, що українська громада і надалі активно братиме участь у всіх важливих патріотичних подіях діаспори.

Душпастирі висловили щиру подяку «Самопомочі» за фінансову підтримку церковних, громадських і молодіжних організацій. Різдвяну зустріч гармонійно доповнили теплі різдвяні та новорічні привітання, смачні українські страви від Українського культурного осередку при УПЦ КП св. Володимира і Ольги, та традиційні різдвяні коляди.

ІА "Вголос": НОВИНИ