Фракція партії «Самопоміч» у Винниківській міській раді розвалилася.

Під час пленарного засідання у четвер, 4 червня, голова фракції «Самопоміч» Тарас Дмитерко склав свої повноваження. Разом з ним із фракції вийшла депутатка Надія Жигало. Обоє обранців стали позафракційними.

Виступаючи із трибуни, Тарас Дмитерко зазначив, що складає свої повноваження через насильницьке приєднання Винників до Львова, яке пролобіював засновник «Самопомочі» Андрій Садовий і з яким не погоджуються мешканці міста.

«Фракція »Самопомочі« майже рік не виконувала свої обов'язки. Думки щодо багатьох питань розходяться. І, враховуючи численні звернення, відгуки мешканців міста Винники щодо ситуації, яка склалася із приєднанням Винників до Львова, внаслідок якої місто втрачає своє існування, я і Надія Жигало, як корінні мешканці Винників, не можемо перебувати у фракції »Самопоміч«. Ми мусимо відстоювати інтереси нашого міста і наших громадян», - зазначив Тарас Дмитерко.

Нагадаємо, 27 травня за наполяганням львівського міського голови Андрія Садового Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області, згідно з яким до Львівської ОТГ окрім Львова тепер увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів, зокрема Винники. Громада міста виступає категорично проти такого рішення, адже воно призведе до занепаду Винників. Мер міста Володимир Квурт назвав рішення антиконституційним й обіцяв оскаржити його у судах.

Водночас, 28 травня фракція «Самопомочі» розвалилася у Львівській міській раді. На позачерговому засіданні п’ятеро депутатів покинули фракцію, звинувативши свого лідера Андрія Садового в піарі й ігноруванні інтересів громади. Мер у відповідь влаштував істерику і заявив, що на прийдешніх місцевих виборах знову буде балотуватися.

Як відомо, на останніх парламентських виборах "Самопоміч" набрала всього 0,62% голосів, проваливши перегони на 8-ми з 9-ти мажоритарних округів у Львові та Львівській області, де балотувалася (єдиним депутатом ВРУ від цієї партії став Павло Бакунець).

ІА "Вголос": НОВИНИ