У четвер, 28 травня, на позачерговому засіданні Львівської міської ради п'ятеро депутатів покинули фракцію «Самопомочі», звинувативши свого лідера Андрія Садового в піарі й ігноруванні інтересів громади. Мер у відповідь заістерив і заявив, що на прийдешніх місцевих виборах знову буде балотуватися.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Після заяви депутатів про вихід із фракції, яку депутатський корпус зустрів оваціями, Садовий почав розповідати про «досягнення» своєї підлеглої, керівника управління комунальним майном Інни Свистун, яка напереродні погоріла на масштабних розкраданнях. Депутати апелювали до Садового, зазначивши, що він використовує їхній час для особистого піару.

«До чого цей виступ? Ви зібрали депутатів, щоб розказувати про політику?» - прокричав Садовому голова фракції «Свободи» Маркіян Лопачак.

«Це мій виступ, я маю на це право!» - відповів Садовий.

«Так буде »Різне« в кінці засідання, тоді і будете розповідати. Ви що коментуєте?» - додав Лопачак.

«Я до фракції своєї звертаюсь», - зреагував Садовий.

«Так зберіть свою фракцію і звертайтеся до неї. Припиніть цей політичний цирк! У нас є порядок денний», - відповів Лопачак.

Після цих слів депутати зі «Свободи» встали зі своїх місць й спробували перешкодити Садовому. Він у відповідь продовжив кричати в бік своєї фракції і заявив: "Іншого кроку, як на наступних виборах перемагати на посаду мера і брати більшість у міській раді, не буде. «Самопоміч» є і буде перемагати!"

Нагадаємо, що раніше Садовий неодноразово заявляв, що більше не балотуватиметься на посаду міського голови Львова.

Пряму трансляцію засідання ЛМР проводить телеканал НТА:

ІА "Вголос": НОВИНИ