Фракція партії «Самопоміч», членство якої давно відоме своєю «нетрадиційною орієнтацією» серед львівської громади (про це читайте незабаром), у Львівській міській раді звернулася з відкритим листом до Петра Порошенка через заяву депутата ЛМР від «Європейської солідарності» Григорія Козловського щодо заступника міського голови Львова з питань розвитку, депутата Львівської міської ради від «Самопомочі» Андрія Москаленка. Соратники Садового закликали експрезидента публічно прокоментувати висловлювання Козловського щодо Москаленка і пояснити, наскільки вони відповідають «європейським цінностям».

Відповідну заяву під час засідання Львівської міської ради 29 грудня зачитала голова фракції «Самопоміч» Вікторія Довжик.

Довжик сказала, що заява Козловського її політичну силу не здивувала. Натомість, за її словами, представники «Самопомочі» були шоковані відсутністю реакції партії «Європейська солідарність», яка «декларує відданість європейським цінностям».

Депутатка процитувала пункт 2 Договору про Європейський Союз, в якому зазначено, що спільноту засновано на основі поваги до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенства права й поваги до прав людини, і закликала його дотримуватись.

Після цього Довжик заявила, що висловлювання Козловського про Москаленка «дискредитують Львів та Україну в очах європейської спільноти», а відтак закликала Порошенка публічно зреагувати на них «в контексті відповідності заяви цінностям »Європейської солідарності« та Європейської народної партії, асоційованими членами якої є як »Європейська солідарність«, так і »Самопоміч«.

По суті, цією заявою партія »Самопоміч« підтвердила слова Козловського про нетрадиційну орієнтацію Москаленка, а також окреслила своє розуміння »європейських цінностей«. Виглядає на те, що в уяві представників партії Садового »бути європейцем« означає »бути гомосексуалістом« чи принаймні схвалювати пропаганду нетрадиційної орієнтації.

Принагідно зазначимо: багатьох експертів дивує той факт, що чимало львів'ян закривають очі на те, що містом вже впродовж багатьох років керують люди, які в реальному житті не сповідують християнські цінності та належать до сексменшин.

Нагадаємо, напередодні депутат Львівської обласної ради від »Європейської солідарності”, співвласник Львівської тютюнової фабрики Григорій Козловський повідомив, що подає до суду на заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка через образу честі, гідності та ділової репутації. Таке рішення підприємець ухвалив після того, як чиновник звинуватив його у спробі захоплення влади у Львові.

Пряму трансляцію засідання ЛМР проводить телеканал НТА:

ІА "Вголос": НОВИНИ