Про це повідомляє Європейська правда за даними The Wall Street Journal.

«Санкції проти олігархів були заплановані до отруєння колишнього російського подвійного агента і його доньки у Британії, але люди, знайомі з п’ятничним рішенням, стверджують, що нові заходи скоріше за все підвищать градус дипломатичної напруженості між Москвою і Заходом», - зазначає видання.

Представник Мінфіну США Сігал Манделкер зазначила, що США нарощуватимуть тиск на Москву.

«Ми зосереджені на тиску на Росію за її постійні зусилля, спрямовані на дестабілізацію України, окупацію Криму, втручання у вибори, а також її ендемічну корупцію та порушення прав людини», – сказала вона.

Ще один представник адміністрації зазначив, що у Трампа готують серію заходів для протидії російській агресії, окремі з них будуть публічними, інші – прихованими.

Як писав «Вголос», США у четвер планували запровадити проти російських олігархів нові санкції у рамках закону, який передбачає покарання за ймовірне втручання Москви у вибори 2016 року. Під санкції потраплять російські олігархи, пов'язані як з Путіним, так і з російським урядом.

У Кремлі прокоментували плани Вашингтона ввести санкції проти кількох російських олігархів. За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, їм нема чого боятись, бо у Росії «немає олігархів».

Згодом стало відомо, що під нові антиросійські санкції, які на цьому тижні має затвердити президент США Дональд Трамп, можуть потрапити від шести до 10 російських олігархів.

ІА "Вголос": НОВИНИ