2 листопада 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Київської міської державної адміністрації щодо незаконної передачі під забудову частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку «Нивки».

Про це повідомила пресслужба САП.

У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2019 року, перебуваючи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, посадовець отримав на розгляд проєкт землеустрою, відповідно до якого східна частина парку мала бути виключена з земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.
 
Попри те, що цей проєкт було відправлено на доопрацювання, чиновник, не вносячи належних змін, вдруге подав на розгляд депутатів Київської міської ради, написавши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду. Депутати ухвалили рішення про передачу землі. Як наслідок, забудовник отримав частину парку площею 0,6 га.
 
Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Досудове розслідування триває.
 
Зауважимо, що на сьогодні постановою Північного апеляційного господарського суду незаконне рішення міськради скасовано, а договір оренди визнано недійсним. Крім того, завдяки втручанню правоохоронних органів  припинено незаконне будівництво на території земель природно-заповідного фонду.
 
Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив в міжнародний розшук народного депутата України Ярослава Дубневича, якого звинувачують у заволодіння 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

ІА "Вголос": НОВИНИ