Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це у себе на сторінці у Facebook повідомила прес-служба САП.

«Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного міністра інфраструктури Омеляна щодо завчасного повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання», - йдеться у повідомленні.

За даними САП, попередньо, зазначена заява міністра не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між ним та абонентом, записаним як «Артем Ситник», напередодні проведення обшуку, зокрема о 08.00 год, 11.32 год., 19.09 год. та о 23.42 год. 02.11.2017. У відомстві також додали, що матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані Генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства.

«Одночасно звертаємо увагу, що Ситником послідовно, постійно і систематично здійснюється неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження», - підкреслили у САП.

ІА "Вголос": НОВИНИ