Про це Марк Фейгін, адвокат Надії Савченко, повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Нині здоров'я більш-менш стабільне. Вона буквально 3 дні тому почала їсти дитяче харчування, суміш. Це була умова в'язниці, щоб її доставляти, етапувати до суду. Якщо так, то, може, вона протримається якийсь час, але твердо вирішила вести сухе голодування в разі обвинувального вироку, і тут, звичайно, все непросто», – заявив він.

Як розповів Фейгін, судові слідства закінчено, залишилися дебати сторін, а за ними буде останнє слово Савченко.

«До обвинувального вироку ми готуємося, бо його однозначно буде винесено. Покарання тут уже не має значення», – заявив адвокат, додавши, що захисники готуються і до обміну Савченко.

Нагадаємо, вирок українській льотчиці повинні оголосити ближче до 8 березня. 3 березня Савченко виступить у суді з останнім словом. 

У Росії Савченко звинувачують у загибелі журналістів у Луганській області. Її судять за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Також у справі стверджують, що Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її й затримали.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків «ЛНР» ще до обстрілу, під час якого загинули російські журналісти Корнелюк і Волошин, і її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ