У Києві на Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал» проходить глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії, а також інших українських політв’язнів, повідомляють «Крим.Реалії».

На фестивалі розмістили інформаційний стенд, а також фотозону. Активісти роздають інформаційні матеріали про в’язнів Кремля.

Громадські активісти просять учасників «Книжкового арсеналу» розповісти на своїх локаціях про Сенцова і в’язнів Кремля та прикріпити до одягу цифри з кількістю утримуваних у Росії й анексованому нею Криму громадян України.

Крім того, активісти пропонують усім небайдужим надрукувати слова підтримки на футболках, згадати імена і висловити підтримку тим українцям, які незаконно утримуються в російських в’язницях, в анексованому Криму, а також зробити фото з табличкою #SaveOlegSentsov.

Як повідомлялося, Петро Порошенко підписав указ «Про призначення державних стипендій імені Левка Лук’яненка». Серед тих, кому надані стипендії, – в’язні Кремля, а саме: режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, кримський журналіст Микола Семена та Володимир Балух.

Сьогодні у Мистецькому арсеналі  заплановано потфоліо-рев'ю для ілюстраторів, показ фільму «Бебісітери президента» від «Громадського», науковий мікролекторій і презентація книги «Чоловіки про фемінізм», повідомляється на сторінці «Книжкового арсеналу» у Facebook.

Книжковий ярмарок триватиме до 26 травня.

ІА "Вголос": НОВИНИ