У Львові зареєстрували дві петиції щодо пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту, який 25 серпня постав на площі Маланюка.

Перша петиція була про скасування рішення виконкому, яким без конкурсу дозволили поставити скульптуру Ф.К.Моцарта на площі Є.Маланюка. Друга петиція прямо вимагає демонтувати пам'ятник.

Якщо збір голосів за другу петицію ще триває, то термін голосування за першу петицію вже завершився. Львів'яни скаржаться на те, що не можуть проголосувати, оскільки система міських петицій Е-DEM не працює, а сайт постійно дає збій, тому 500 необхідних голосів не могли зібрати.

"Виглядає, що цей сайт петицій зроблений так, щоб люди якраз не могли зібрати голоси за свої ініціативи. Постійні збої і якісь незрозумілі «помилки». Через некоректну роботу сайту не в кожного охочого львів’янина є можливість голосувати за петиції. Мої знайомі скаржились, що із кожною спробою проголосувати їх «викидало» з сайту протягом кількох днів. Це вже не перший такий випадок з цим сайтом", - розповіла депутатка Львівської міської ради Оксана Маруняк.

 

Новину про те, що голосів петиція за скасування рішення виконкому не зібрала голоси вже встигли написати ЗМІ мера Садового. Активіст Станіслав Скачко, який реєстрував вже не одну петицію у Львові, обурений і вважає це маніпуляцією.


"Обурює послідовна цинічність ресурсу Zaxid.NET та бенефіціарів цього медіаресурсу із міської влади Львова із маніпулятивним заголовком «Протягом 2 місяців вдалося зібрати лише 366 з 500 необхідних підписів для демонтажу скульптури Ф.К. Моцарту». На цьому ж кишеньковому ресурсі двічі було голосування, і двічі голосами людей було підтверджено, що громада міста проти цієї скульптури, а кількість негативних коментарів зашкалює. Невже це свідоме плювання на думку містян? А тепер факти: По-перше, за 7 останніх днів петиція щодо скасування рішення про скандальному скульптуру Ф.К.Моцарту виросла із 70 голосів до 366, що свідчить про суспільне обурення незаконністю встановлення скульптури, ігнорування думки громади міста та маніпуляцією кишеньковими ЗМІ. По-друге, зафіксовано численні збої системи петицій і десятки львів'ян не змогли проголосувати. У мене є повний список, тих хто підтримував петицію - це більше 1500 львів'ян, я опублікував його у себе на сторінці. Зараз триває збір підписів на другу петицію, там вже 265+ голосів. І залишилось ще 50 днів", - розповів Станіслав Скачко.


На його думку, на площі Маланюка повинен стояти пам'ятник українцю Євгену Маланюку, а "австрійську чупакабру'' потрібно перенести.

Нагадаємо, раніше «Вголос» вже публікував інформацію про те, що при спробі підписати або зареєструвати петиції, незручні для міського голови та його оточення, львів'яни масово натрапляють на технічні труднощі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ