Про це розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Юрій Луценко зазначив, що комісія вивчатиме діяльність комунальних підприємств Львова.

«Я зараз не маю можливості сказати, хто винен у трагедії, в якій загинули люди. Але я вже можу сказати, що це хаос, анархія, безвідповідальність та безконтрольність призвели до цієї трагедії. Тому ми прийняли рішення про створення спільної слідчо-оперативної групи, яка перевірить діяльність КП «Збиранка», а також інших комунальних підприємств міста», – сказав Юрій Луценко.

«Андрій Іванович (Садовий) має зайнятися мерською діяльністю, а правоохоронні органи перевірять ефективність роботи його підлеглих. Тезу про те, що мер не може відповідати за контроль над комунальними підприємствами я відкидаю, це не можливо. Комунальні підприємства будуть перевірені і ми допоможемо меру встановити ефективне управління комунальним майном», – додав він.

Юрій Луценко наголосив, що деякі порушення в роботі комунальних закладів Львова видно уже.

«Йдеться про ті підприємства, які здають площі під ресторани за безцінь, які землю роздають по заниженій вартості, які виставляють людям штучно накручені тарифи. Такі речі відбуваються скрізь по Україні, але й Львові зокрема», – сказав генпрокурор.

Як писав «Вголос», Юрій Луценко сьогодні вже говорив про ситуацію у Грибовичах: Міський голова не може не відповідати за КП, яке займається міським сміттям. 

ІА "Вголос": НОВИНИ