Міністерство культури після звернення Служби безпеки виключило російського співака Філіпа Кіркорова з переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці України. Про причини такого звернення спецслужба не повідомила.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу Міністерства культури й інформаційної політики.

Так, у Мінкульт 25 червня надійшло звернення з проханням відізвати попередній лист від 22 червня щодо включення Кіркорова до переліку людей, що загрожують національній безпеці України.

У відомстві зазначили, що процедура такого виключення чи включення до переліку після звернення СБУ відбувається автоматично. А причина у тому, що згідно з чинним законодавством Мінкульт не має повноважень вирішувати, включати чи не включати когось до списків.

«При цьому як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає», — наголошують у міністерстві.

Раніше в СБУ повідомляли, що рекомендували внести Кіркорова у «чорний список» через неодноразові концерти та заяви, де він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією та заявляв, що півострів є «частиною РФ». Окрім того, він регулярно виступав в окупованому Криму, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску.

Потрапляння у цей список означало, що співак не зможе виступати в Україні, а українські телерадіокомпанії не будуть транслювати контент із ним.

Станом на 23 червня у списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, була 201 людина. Натомість 27 червня їх стало 200.

ІА "Вголос": НОВИНИ