Інформують у прес-службі СБУ.

Григорій Остафійчук додав, що СБУ проводить досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) ККУ.

«Останні заяви Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, що спрямовані на шкоду суверенітету держави», - наголосив Остафійчук.

Керуючись статтею 39 (крайня необхідність) Кримінального кодексу України СБУ вважає за необхідне оприлюднити окремі фрагменти СМС-листування Андрія Циганкова, адвоката Онищенка, з громадянином Д.

Аналізуючи зміст переписки, можна зробити певні висновки:

- Олександр Онищенко отримав паспорт громадянина РФ.

- В обмін на натуралізацію Онищенко погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

- Під час візитів до Росії Онищенко перебуває під наглядом російських спецслужб.

- Онищенко, який має подвійне громадянство, готує масовану інформаційну атаку на Україну у рамках стратегії, узгодженої з Кремлем.

Нагадаємо, що проти Онищенка також проводиться досудове розслідування стосовно фінансування сепаратизму.

Нагадаємо, як писав «Вголос»,  Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня ВРУ надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. 27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ