Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Віталій Маяков, повідомляє канал «112 Україна».

«Нам вдалося отримати докази, що послужили підставою для отримання підозри окремим особам, а саме громадянину РФ полковнику Синельникову і громадянинові України Шпакову. Шпаков керував безпосередньо артилерійським батальйоном, який вів обстріл, у результаті якого загинули люди, а Синельников обіймав посаду командира, куратора «5-ї армійської бригади» і командував діями Шпакова», - розповів Маяків.

Повідомлення про підозру їм надіслано поштою.

Шпаков зараз знаходиться на непідконтрольній території, у місті Донецьку.

«Була інформація, що він не живий. Але ця інформація не підтвердилася, сьогодні нам відомо, що він живий і перебуває в Донецьку, але не перебуває на тій посаді, як два роки тому. Він був військовим. Мав відношення до ЗС. На сьогодні, за нашою попередньою інформацією, він відлучений від збройних формувань так званих  «ДНР», - розповів перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Нагадаємо, як писав «Вголос» 13 січня близько 15:00 з боку Докучаєвська бойовики завдали артилерійський удар по блокпосту українських правоохоронців біля Волновахи. Один зі снарядів влучив у рейсовий автобус із цивільними громадянами. Спочатку повідомляли, що 10 пасажирів загинули, ще 13 отримали поранення. Згодом кількість загиблих зросла до 12.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ