Служба безпеки України викрила протиправне заволодіння земельною ділянкою у центрі Львова для зведення багатоповерхівки. 

Про це інформує пресслужба управління СБУ у Львівській області.

Місцевий підприємець та його спільники організували відчуження землі вартістю понад 4,6 млн грн, що належить до комунальної власності Львівської міської ради.

Махінаціями займався керівник однієї з місцевих фірм, який діяв у змові зі спільниками. Ділки підробили Державний Акт про право приватної власності на земельну ділянку - 0,10 га у центрі міста. При цьому вони оформлювали документи на людей, які вже померли.

Незаконно отриману ділянку було легалізувано шляхом внесення до статутного капіталу комерційної структури. У майбутньому на цьому місці хотіли звести багатоповерхівку.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання зловмисника та на товарній біржі (де здійснювалась незаконна оборудка з ділянкою), правоохоронці виявили та вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах розпочатого кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії. Перевіряється також участь у злочинній схемі посадовців ЛМР.

З метою уникнення подальшого протиправного відчуження на ділянку накладено арешт.

Викриття протиправної діяльності відбувалося оперативниками Львівського УСБУ спільно зі слідчими ГУ НП у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ