Служба безпеки України притягнула до відповідальності керівника квартирно-експлуатаційного відділу Міністерства оборони.

Разом із спільниками посадовець організував незаконне відчуження в смт Брюховичі, що біля Львова, 1,5 га земельних ділянок.

Про це інформує Управління СБУ в Львівській області на сторінці в соціальних мережах.

Згідно з підрахунком експертів, дії чоловіка завдали державі 20 мільйонів гривень збитків.

Слідство встановило, що посадовець користувався службовим становищем та фальсифікував документи. Він вносив недостовірні дані під час акту погодження земельної ділянки.

Таким чином вдавалося вилучати із власності Міноборони землі. Спільником керівника КЕВ був місцевий депутат, член земельної комісії. Він сприяв тому, щоб відчужені землі передавали на баланс громади.

Далі на земельні ділянки виготовляли фіктивне право власності. Їх оформляли на підставних осіб та продавали. За одну «сотку» ділки отримували 5-9 тисяч доларів.

Відкрито кримінальне провадження. Керівнику КЕВ повідомили про підозру за фактом перевищення службових повноважень. Наразі тривають слідчі дії.

Як пише «Захід.нет», за даними YouControl Вадим Гуменюк є керівником КЕВ Львова. Депутат Брюховицької селищної ради, який  фігурує в провадженні, - Ярослав Проць.

Як писав «Вголос», у Харкові затримали шпигунів, які збирали інформацію про секретні військові розробки. Контррозвідка викрила шпигунів «на гарячому».

ІА "Вголос": НОВИНИ