Контррозвідники Служби безпеки України викрили осіб, які створили механізм незаконної видачі проросійським бойовикам соцвиплат. Гроші російські найманці отримували з держбюджету України.

За попередніми даними слідства, зловмисники оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Facebook.

Фігуранти в Україні особисто отримували документи, а потім переправляли їх через лінію розмежування. Серед замовників таких послуг були представники незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

29 липня цього року у Бахмуті Донецької області оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження під час спроби зняття готівки.

Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах.

Знайшли і документи осіб, що причетні до діяльності незаконних збройних формувань.

Як повідомляв «Вголос», заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос заявив, що Росія розгорнула в анексованому Криму військові штаби, які в майбутньому може використати для нападу на Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ