Служба безпеки України заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки представників проєкту Bihus.Info.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових медіа є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави".

У спецслужбі наголосили, що «подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин».

Оцінку ж цьому, за словами СБУ, можуть дати виключно правоохоронні органи згідно зі своєю підслідністю.

До слова, 16 січня у мережу злили відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info ймовірно вживають наркотичні речовини, керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків. 

Пізніше Бігус заявив, що після спілкування з фігурантами відео з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а фрагменти перехоплених розмов змонтували з кількох епізодів, між якими пройшли місяці.

Парламентський комітет з питань свободи слова обіцяв направити запит до Служби безпеки України задля з’ясування причетних до стеження за журналістами Bihus.Info.

ІА "Вголос": НОВИНИ