Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо поставок іранських дронів-камікадзе, а також ракет до Росії. Встановлюватиме усіх причетних до допомоги країні-окупанту.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Служби безпеки України.

«Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження, яке має встановити всіх причетних до постачання в Росію іранських дронів »Shahed-136« і »Mohajer-6«, а також балістичних ракет малої дальності »Fateh-110« та »Zolfaghar", - пише пресслужба СБУ.

Згідно з даними слідства, наразі є усі підстави стверджувати, що Іран і його оборонно-промисловий комплекс умисно допомогає Росії у війні проти України.

«Той, хто допомагає Росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож наразі українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу », - заявив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Малюк додав, що попри спроби Росії замаскувати «Шахіди» під «Герані», СБУ доведе їхнє іранське походження, зокрема, і за допомогою експертиз.

Відповідно до ч. 1 ст. 111-2 КК України, усім пособникам держави агресора загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ