В Україні сьогодні вдень оголошували кілька разів повітряну тривогу, яка стрімко поширювалася областями через загрозу ракетного удару. Небезпека виникла через загрозу ворожого наземного озброєння.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Повідомляється, що під час захоплення росіянами Балаклії чоловік добровільно вступив до лав тимчасової окупаційної адміністрації, де був призначений помічником начальника управління тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія.

Перебуваючи на «посаді», колаборант сприяв примусовій «перереєстрації» роботи місцевого бізнесу на користь РФ. Для цього проводив колективні «збори» підприємців, на яких закликав перебудовувати свою господарську діяльність під потреби країни-агресора та перераховувати «податки» до її бюджету.

Зокрема, зловмисник закликав представників малого та середнього бізнесу наповнювати продовольством оптові склади, а також надавав вказівки на товари та послуги, які дозволено реалізовувати на території міста.

У разі незгоди чоловік застосовував обмеження на комерційну діяльність у вигляді заборони на реалізацію окремих товарів та послуг.

Слідство зазначає, що ворожим поплічником є ​​місцевий житель, який на початку травня пішов на співпрацю із РФ. Щоб засвідчити їм свою відданість, він уклав з керівництвом окупаційного органу трудовий договір.

Після звільнення міста колаборант намагався «загубитися» серед мешканців району, щоб уникнути правосуддя. Однак СБУ встановила його місцезнаходження, задокументували злочинні дії та затримала.

Наразі фігурант повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що працівники ДБР затримали заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога, йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

ІА "Вголос": НОВИНИ