У Києві на кількох локаціях, що розташовані на базі різних суб'єктів кібербезпеки СБУ, відбуваються міжнародні навчання для отримання новітнього досвіду по захисту виборчих процесів в інформаційному та кібернетичному просторі.

Про це інформує прес-центр СБУ України.

На технічному рівні навчання відбувається в межах проекту ЄС “Посилення кібербезпеки в Україні перед виборами« за підтримки Естонського центру »Східного партнерства« компанії CybExer Technologies, яка має великий досвід проведення таких навчань.

Під час вишколу всі учасники діляться на дві команди: хакерів і кібербезпеки. Команди з першої групи здійснюють атаки на інформаційні ресурси »умовної ЦВК". В ролі хакерів тут представники CybExer Technologies. Інші команди, які складаються з фахівців СБУ та Центральної виборчої комісії, а також Держспецзв’язку, намагаються їм протидіяти.

В СБУ зазначають, що у навчаннях крім європейських фахівців також беруть участь і найкращі представники СБУ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, ЦВК, які вперше мають унікальний досвід протидії хакерам у максимально наближених до реальних умов за рахунок віртуалізованої інфраструктури.

Додамо, що українців попереджають про атаку хакерів.

ІА "Вголос": НОВИНИ