Про це увечері 12 червня повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк в інтерв'ю «5 каналу», пише «Укрінформ».

«Сьогодні близько 16:00 ми зареєстрували кримінальне провадження за ст. 441. Якщо говорити коротко про диспозицію цієї статті - це вчинення дій, що могли привести до екологічної катастрофи», - сказав він.

За словами Вовка, в рамках цього кримінального провадження СБУ збирається встановити хто причетний до безсистемного розташування об`єктів нафтобази та недоліки у дотриманні пожежної безпеки.

«Висновки я робити не буду, бо їх можна робити коли є хоча б підозра», - зазначив посадовець, відповідаючи на уточнююче запитання: який екс-заступник генпрокурора підозрюється у причетності до «кришування» нафтобази.

Голова СБУ Валентин Наливайченко на засіданні Кабміну 12 червня повідомив, що МВС вело кримінальну справу щодо «БРСМ-Нафта», проте справа була закрита одним із заступників Генерального прокурора у жовтні 2014 року. За його словами, цей заступник через афілійовані структури та офшори був співвласником цієї нафтобази, що є порушенням закону.

Нагадаємо, сьогодні ввечері пожежу на нафтобазі нарешті вдалось загасити.

Як писав «Вголос», кількість загиблих внаслідок пожежі на нафтобазі під Києвом зросла до п’яти осіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ