Служба безпеки України продовжує викривати зрадників, коригувальників вогню та знищувати розгалужені агентурні мережі окупантів.

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема, у Херсонській області на державній зраді викрили депутата однієї з місцевих рад. Він був завербований представниками федеральної служби безпеки рф для розвідувально-підрозділу. 

Після початку повномасштабної агресії рф проти України колаборант допомагав «розквартировувати» російських військових у тимчасово окупованому Херсоні. Також надавав орієнтири місцевості для патрулювання території міста", - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час його поїздки до Одеси, звідки той планував виїхати за кордон, використовуючи іноземний паспорт.

У Харківській області контррозвідники СБУ викрили поплічницю росіян, яка коригувала ворожі ракетні обстріли шкіл, лікарень і житлових кварталів. Вона також передавала загарбникам координати розташування об’єктів критичної інфраструктури та дислокації українських військових. Під час обшуків у затриманої виявлено засоби зв’язку з куратором спецслужб рф та велику суму російських рублів.

У Луганській області ліквідували групу ворожих інформаторів, до складу якої входили троє жителів Сєвєродонецька. Вони збирали розвіддані про переміщення техніки ЗСУ, фотографували її та передавали загарбникам фото з прив’язкою до місцевості.

 

«Також російські агенти коригували ворожі артилерійські обстріли міської інфраструктури та житлових будинків. За »роботу« інформаторам обіцяли винагороду у вигляді автомобіля, який окупанти намародерили у місцевих жителів. Співробітники СБУ затримали агентів на спробі фотофіксації позицій українських військ», - зазначили в СБУ.

Ще одну поплічницю загарбників викрили поблизу Попасної. Вона передавала інформацію про розташування українських вогневих позицій. Зв’язок з ворогом підтримувала через свою доньку, яка, перебуваючи у москві, була завербована фсб.

На Донеччині СБУ затримала коригувальницю ворожого бомбардування одного із заводів Краматорська. Саме за її координатами агресори здійснювали авіаудари по промисловому об’єкту.

Нагадаємо, в Очеретинській громаді на Донеччині у зруйнованому внаслідок ворожого обстрілу будинку загинули дівчата 5 і 14 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ