Служба безпеки України перехопила російські документи, які регламентують проведення фейкового референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини. За рахунок цього псевдоголосування агресор сподівається легітимізувати входження частини півдня нашої країни до складу рф.

Водночас загарбники й колаборанти поскаржилися своїм кураторам на проблеми, які виникли під час підготовки до незаконних заходів.

Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко 

Зазначається, що окупанти вже розробили концепцію «псевдореферендуму» і визначили основні напрями роботи з прив’язками до дат. Хоча фінальні число й місяць самого голосування поки не встановили.

За даними СБУ, основну роль в організації та проведенні майбутніх «голосувань» загарбники планують віддати прокремлівській організації «волонтери Zа Росію». Під кураторством російських спецслужб її учасники мають розосередитися на Херсонщині для імітації підтримки окупантів місцевими жителями, а також створення постановочних сюжетів для росТБ.

Для цього «активісти» планують організувати більше 140 одночасних проросійських пікетів, понад 30 із яких повинні пройти в Херсоні. Висвітлювати агітаційні зібрання мають підконтрольні кремлю медіаресурси та блогери, яких масово перекидають до регіону

Крім того, представники окупаційної адміністрації отримали завдання від своїх московських кураторів щодо створення 20 «виборчих комісій» під керівництвом місцевих колаборантів. Склад «виборчкомів» мали затвердити вже до 1 серпня цього року.

Нагадаємо, Запорізький напрямок залишається для росіян вразливою ділянкою фронту. Тому військове керівництво рф вирішило перекинути туди підкріплення.

ІА "Вголос": НОВИНИ